Om oss

"Hållbarhet på lång sikt i alla avseenden, privat

och professionellt, är vårt främsta mål med Djurläkarna. "

Mikael Petersen & Mia Edin 

Om Djurläkarna Nord AB


Djurläkarna är ett familjeföretag som ägs och drivs av Mikael Petersen och Mia Edin i Gällivare. Beslutet att starta en egen, lokal klinik fattades efter många diskussioner och överväganden. Viljan till att kunna arbeta på, och bo i Gällivare, som är vår hemmaplan har vuxit sig allt starkare då fyra barn finns i familjen och Mikael pendlat till Gammelstads Djursjukhus för att arbeta med framförallt avancerade operationer under fyra års tid. Detta samtidigt som allt fler djurägare uppsökt och efterfrågat Mikaels tjänster på hemmaplan har slutligen lett till att vi vågat ta steget att satsa på en egen klinik. Den 1 mars 2019 öppnade vi dörrarna till vår nyrenoverade och välutrustade klinik på Storgatan 4 i Gällivare.

Vi är Djurläkarna


Hos oss har varje individ en speciell plats. Vi arbetar kontinuerligt för att vara ett kompetent och ansvarsfullt team där alla gör sitt ytterta för djuren, djurägarna och för varandra. Vi har en bra patienttillströmmning och vill utöka vår personalstyrka. Därför är du som har kompetens inom djursjukvård alltid välkommen att kontakta oss för att visa ditt intresse! Djurläkarna är anslutna till bransch- och arbetsgivarorganisationen Gröna Arbetsgivare.

Nora Franke

Veterinär med ett stort hjärta som servat ortens djurägare sedan många år. Nora är klok som en bok när det gäller medicinska utredningar och vidareutvecklar sig ständigt, för närvarande är hjärtultraljud i fokus.

 

Jenny Pesciatini

 Legitimerad djursjuksköterska som har tjugofem års erfarenhet i ryggsäcken. Anestesi och tänder är hennes specialitet. Jenny åker norrut och jobbar hos oss när vi behöver två extra händer och ytterligare ett stort hjärta på kliniken.

Gunilla Wasserman

Klippan i receptionen som med glädje och värme tar hand om både djurägare och patienter oavsett om det är per telefon eller vid besök. Är Gunilla försvunnen hittar vi henne oftast inne i något undersökningsrum med någon orolig djurägare.

Mikael Petersen

Ägare och veterinär med en förkärlek för kirurgi och ortopedi, särskilt för det svåra, som att fixera ett 3 mm tjockt chihuahuaben med skruvar och besvärliga skottskador. Mikael är en sann optimist som gillar att möta och kunna hjälpa djurägare i besvärliga situationer.

Mads Petersen

Veterinär som kommer och jobbar hos oss vid behov. Mads har bred kompetens men ett särskilt intresse för kirurgi och ortopedi vilket han också jobbar med hos Anicura i Danmark.

Anna Mattsson

Djurvårdare på nivå 2 som även föder upp jakthundar på fritiden. Det bästa med yrket är att få jobba med människor och djur samtidigt, att få glädjas med en djurägare eller stötta när det behövs.  Anna ser särskilt fram emot dagar med sårvård och arbete i tandteamet.

 

Veronica Hellman

Djurvårdare med utökad kompetens  som hela tiden ligger minst ett steg före. Vero  brinner för att utvecklas i sitt yrke och trivs allra bäst i operationssalen. 

 

Viveka Wennström

Djurvårdare som gör allt från att assistera vid operationer till att köra blodprover i vårt lab. "Vivve" är även ansvarig för klinikens butik och umgås med sina hundar och hästar så fort det finns tid över.

Mia Edin

Ägare med lednings- och utvecklingsansvar som framförallt tror att rätt människor, kvalitet, genuinitet och självkritik är fyra grundläggande delar i en långsiktigt hållbar verksamhet. 

 

Djurläkarna Nord AB

Kontakta oss

Storgatan 4

982 32 Gällivare

E-post admin@djurlakarna.se 

Telefon

0970-520 920

Öppettider

 

Vi har öppet vardagar från kl 8.00 till kl 17.00.

Vi har begränsad jourverksamhet pga vår nuvarande personalstyrka. Alla är alltid välkomna att kontakta oss och vi tar emot när vi har möjlighet. Följ instruktionerna på telefonsvararen för att komma vidare under jourtid.

 

© Copyright. All Rights Reserved.