Om oss

"Hållbarhet på lång sikt i alla avseenden, privat

och professionellt, är vårt främsta mål med Djurläkarna. "

Mikael Petersen & Mia Edin 

Om  Djurläkarna Nord AB


Djurläkarna grundades år 2019 av oss,  Mikael Petersen och Mia Edin, i Gällivare. Beslutet att starta en egen klinik fattades efter många diskussioner och överväganden. Viljan till att kunna arbeta på, och bo i, Gällivare vår hemmaplan, hade vuxit sig allt starkare då  Mikael pendlat till Gammelstads Djursjukhus för att arbeta med framförallt avancerade operationer under flera år. Det sammantaget med att allt fler djurägare uppsökte och efterfrågade Mikaels tjänster på hemmaplan ledde till att vi tog steget och startade kliniken. Den 1 mars 2019 öppnade vi dörrarna till vår nyrenoverade och välutrustade klinik på Storgatan 4 i Gällivare.

Den 1 december 2023 tog Svenska Veterinärgruppen över ägandet av kliniken och vi har sedan dess fått drygt 130 "kollegakliniker" runt om i scandinavien. I och med detta står vi nu starkare rustade för framtiden, både ekonomiskt och kompetensmässigt. Vi har fått möjligheter att  samarbeta och utvecklas tillsammans med vetgruppens medarbetare och kan därmed stärka vår egen kompetens ytterligare med hjälp av nya kollegor.


I en orolig omvärld är det skönt att veta att vi nu har en stor organisation i ryggen samtidigt som vi fått möjlighet att fortsätta driva kliniken på samma sätt som tidigare. Vi ser med ny energi och glädje framemot att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med våra fantastiska djurägare och våra fina patienter.

Vi är Djurläkarna


Hos oss har varje människa en speciell plats. Vi arbetar kontinuerligt för att vara ett kompetent och ansvarsfullt team där alla gör sitt yttersta för djuren, djurägarna och för varandra. Vi har en bra patienttillströmmning och utökar vår personalstyrka kontinuerligt. Därför är du som har kompetens inom djursjukvård alltid välkommen att kontakta oss för att visa ditt intresse! Djurläkarna är anslutna till bransch- och arbetsgivarorganisationen Gröna Arbetsgivare.

Nora Franke

Veterinär med ett stort hjärta som servat ortens djurägare sedan många år. Nora är klok som en bok när det gäller medicinska utredningar och vidareutvecklar sig ständigt, för närvarande internmedicin.

 

Frida Mårtensson

Veterinär från Västernorrland som tog examen 2017 i Uppsala och som lyser upp när hon får en patient med klåda och hudproblem. Frida är en noggrann och tydlig veterinär som uppskattas av både människor och djur.

Iza Karlsson-Gädda

Iza är djurvårdare på nivå 2. Hon kommer från Kramfors och är djurens sanna vän. Hon ansvarar bland annat för vårt lab och där Iza gått fram vet man att inget är lämnat åt slumpen. 

Sara Skum

Djurvårdare på nivå två som började sin djurvårdarbana hos Lena Gustafsson i Kiruna. Sara har ett helt gäng husdjur, några hästar och en och annan ren.  Hon är den som hjälper alla när helst det behövs. Sara är alltid påväg och aldrig still.

Madelene Jonsson

Madelene är Leg. Fysioterapeut och ingår i vårt Rehabteam. Hon jobbar hos oss varje månad och har haft egen verksamhet sedan 2015 i Kiruna där hon också arbetat tillsammans med Kiruna Veterinärpraktik och Lena. Madelene är jägare och äger fyra engelska settrar.

Mia Edin

VD med lednings- och utvecklingsansvar som framförallt tror att rätt människor, kvalitet, genuinitet och självkritik är fyra grundläggande delar i en långsiktigt hållbar verksamhet. 

 

Mikael Petersen

Klinikchef och veterinär med lång erfarenhet av kirurgi och ortopedi. Micke har en förkärlek för det svåra, som att fixera ett 3 mm tjockt ben med skruvar eller besvärliga skottskador. Han är optimisten som gillar att hjälpa djurägare i besvärliga situationer.

Anna Mattsson

Djurvårdare på nivå 2 som även föder upp jakthundar på fritiden. Anna är en arbetsmyra som alltid ger allt. Hon månar alltid om både djurägare och patienter och är arbetsplatsens skyddsombud.

Anna Jörgensen

Anna är ansvarig för vår patientbokning. Hon har jobbat en halv evighet på Djursjukhuset i Gammelstad och är en riktig klippa som kan typ allt. På fritiden roar hon sig med att spana efter björnar bland annat.

Elisabeth Folkesdotter Pekkari

Elisabeth vet nästan allt om att bedriva djursjukvård. Hon har spenderat halva livet i branschen och senast ägde och drev hon Djursjukhuset i Gammelstad. Elisabeth är vår utvecklingscoach samtidigt som hon jobbar som Leg. Djursjukskötare då och då.

Lena Emmoth

Lena har ett förflutet inom rehab och framförallt hundsim då hon under många år arbetat på Arninge Djurklinik. Hon är utbildad inom fysioterapi och friskvård för hund. Lena hjälper djurägare med allt från vattentrask till laserbehandlingar m.m.

Jenny Mattsson

 Legitimerad djursjuksköterska som har tjugofem års erfarenhet i ryggsäcken. Anestesi och tänder är hennes specialitet. Jenny åker norrut och jobbar hos oss när vi behöver två extra händer och ytterligare ett stort hjärta på kliniken.

Veronica Hellman

Djurvårdare på högsta nivå som hela tiden ligger minst ett steg före. Vero brinner för att utvecklas i sitt yrke och trivs allra bäst i operationssalen. Hon är kontroll och struktur personifierad och därför även vår arbetsledare.

 

Kristina Kristensen

Veterinär som återvänt hem efter sina studier i Uppsala. "Kricko" är en riktig kattkvinna med  ett särskilt stort intresse för dessa djurs sjukdommar.  Hon är inte den lätt stressade typen och trivs bra med akutpatienterna. En riktig pärla på kliniken.

 

Emma Pallari

Emma är djurvårdare på högsta nivå och hygienansvarig. Hon är kirurgens högra hand och stabil som en gammal ek med finskt sisu i ådrorna. Där Emma gått fram vet man att det är ordning och reda.

Selina Tallqvist

Selina är djurvårdare på nivå två utbildad på Grans och hemmahörande i Jokkmokk. Energisk och fartfylld tjej med en önskan om att hela tiden lära sig mer och göra bättre. När Selina är i farten lämnas inget åt slumpen. 

 

Mia Johansson

Mia är djurvårdare på nivå två samt hundfysioterapeut med diverse instruktörsutbildningar inom rehabilitering. Hon driver KeepMovingRehab i Överkalix och kommer till oss och jobbar två dagar varje vecka. Hemma har hon tre australien shephards.