Om oss

"Hållbarhet på lång sikt i alla avseenden, privat

och professionellt, är vårt främsta mål med Djurläkarna. "

Mikael Petersen & Mia Edin 

Om Djurläkarna Nord AB


Djurläkarna är ett familjeföretag som ägs och drivs av Mikael Petersen och Mia Edin i Gällivare. Beslutet att starta en egen, lokal klinik fattades efter många diskussioner och överväganden. Viljan till att kunna arbeta på, och bo i Gällivare, som är vår hemmaplan har vuxit sig allt starkare då fyra barn finns i familjen och Mikael pendlat till Gammelstads Djursjukhus för att arbeta med framförallt avancerade operationer under fyra års tid. Detta samtidigt som allt fler djurägare uppsökt och efterfrågat Mikaels tjänster på hemmaplan har slutligen lett till att vi vågat ta steget att satsa på en egen klinik. Den 1 mars 2019 öppnade vi dörrarna till vår nyrenoverade och välutrustade klinik på Storgatan 4 i Gällivare.

Vi är Djurläkarna


Hos oss har varje människa en speciell plats. Vi arbetar kontinuerligt för att vara ett kompetent och ansvarsfullt team där alla gör sitt yttersta för djuren, djurägarna och för varandra. Vi har en bra patienttillströmmning och utökar vår personalstyrka kontinuerligt. Därför är du som har kompetens inom djursjukvård alltid välkommen att kontakta oss för att visa ditt intresse! Djurläkarna är anslutna till bransch- och arbetsgivarorganisationen Gröna Arbetsgivare.

Nora Franke

Veterinär med ett stort hjärta som servat ortens djurägare sedan många år. Nora är klok som en bok när det gäller medicinska utredningar och vidareutvecklar sig ständigt, för närvarande internmedicin.

 

Elin Engerström

Elin är veterinären som hoppade av sin civilingenjörskarriär för djurens skull. Hon är vår egen äventyrare som gjort diverse häpnadsväckande ensamexpeditioner med sina huskeys. Vi är säkra på att Elin kommer att klara vår långa vinter!

Iza Karlsson-Gädda

Iza är djurvårdare på nivå 2 som kommer från direkt från djurvårdsgymnasiet på Dille gård i Östersund. Hon är djurens sanna vän och hennes kärlek i livet är vallhunden Atlas som älskar snö och promenader.

Sara Skum

Djurvårdare på nivå två som började sin djurvårdarbana hos Lena Gustafsson i Kiruna. Sara har ett helt gäng husdjur, några hästar och en och annan ren.  Hon är den som hjälper alla när helst det behövs. Sara är alltid påväg och aldrig still.

Madelene Jonsson

Madelene är en av landets få Leg. Fysioterapeuter och ingår i vårt Rehabteam Hon jobbar hos oss en dag i veckan och har haft egen verksamhet sedan 2015 i Kiruna där hon också arbetat tillsammans med Kiruna Veterinärpraktik och Lena. Madelene är jägare och äger fyra engelska settrar.

Mia Edin

Ägare med lednings- och utvecklingsansvar som framförallt tror att rätt människor, kvalitet, genuinitet och självkritik är fyra grundläggande delar i en långsiktigt hållbar verksamhet. 

 

Mikael Petersen

Ägare och veterinär med lång erfarenhet av kirurgi och ortopedi. Micke har en förkärlek för det svåra, som att fixera ett 3 mm tjockt ben med skruvar eller besvärliga skottskador. Han är optimisten som gillar att hjälpa djurägare i besvärliga situationer.

Anna Mattsson

Djurvårdare på nivå 2 som även föder upp jakthundar på fritiden. Anna är en arbetsmyra som alltid ger allt. Hon månar alltid om både djurägare och patienter och är arbetsplatsens skyddsombud.

Anna Jörgensen

Anna är ansvarig för vår administration och patientbokning. Hon har jobbat en halv evighet på Djursjukhuset i Gammelstad och är en riktig klippa som kan typ allt. På fritiden roar hon sig med att köra runt och spana efter björn bland annat.

Elisabeth Folkesdotter Pekkari

Elisabeth vet nästan allt om att bedriva djursjukvård. Hon har spenderat halva livet i branschen och senast ägde och drev hon Djursjukhuset i Gammelstad. Elisabeth är vår utvecklingscoach samtidigt som hon jobbar som Leg. Djursjukskötare då och då.

Lena Emmoth

Lena har ett förflutet inom rehab och framförallt hundsim då hon under många år arbetat på Arninge Djurklinik. Hon är utbildad inom fysioterapi och friskvård för hund. Lena kommer att vara ett av våra nav i rehabcentrat och hjälpa djurägare med allt från vattentrask till laserbehandlingar m.m.

Mads Petersen

Veterinär som kommer och jobbar hos oss vid behov. Mads har bred kompetens och ett stort hjärta för både djur och människor. Han har även ett särskilt intresse för kirurgi och ortopedi vilket han också jobbar med hos Anicura i Danmark.

Veronica Hellman

Djurvårdare med utökad kompetens som hela tiden ligger minst ett steg före. Vero  brinner för att utvecklas i sitt yrke och trivs allra bäst i operationssalen. Hon är kontroll och struktur personifierad och därför även  vår arbetsledare.

 

Kristina Kristensen

Veterinär som återvänt hem efter sina studier i Uppsala. "Kricko" är en riktig kattkvinna med  ett särskilt stort intresse för dessa djurs sjukdommar.  Hon är inte den lätt stressade typen och trivs bra med akutpatienterna. En riktig pärla på kliniken.

 

Emma Pallari

Emma är djurvårdare på nivå två och hygienansvarig. Hon är alltid på gott humör och mycket svår att stressa. Hon är stabil som en gammal ek med finskt sisu i ådrorna. Där Emma gått fram vet man att det är ordning och reda. 

 

Jenny Mattsson

 Legitimerad djursjuksköterska som har tjugofem års erfarenhet i ryggsäcken. Anestesi och tänder är hennes specialitet. Jenny åker norrut och jobbar hos oss när vi behöver två extra händer och ytterligare ett stort hjärta på kliniken.

Mia Johansson

Mia är djurvårdare på nivå två samt hundfysioterapeut med diverse instruktörsutbildningar inom rehabilitering. Hon driver KeepMovingRehab i Överkalix och kommer till oss och jobbar några dagar varje månad. Hemma har hon bland annat tre australien shephards att arbeta med.