Tandbehandlingar

Tandbehandlingar


Många hundar och katter har tandproblem någon gång i livet precis som vi människor. Men just tandhälsa är ett område som man som djurägare många gånger missar. Hunden eller katten visar oftast inga eller lindriga tecken på tandproblem. Dålig lukt hos hundar är sådant som vi som ägare vanligen reagerar på. Hos katter är det oftare så att ägaren upptäckt att maten spottas ut och att katten börjat bete sig märkligt när den äter.


Det kan låta tokigt för vissa men vi rekommenderar faktiskt att man borstar tänderna på sina hundar och katter eftersom många problem då kan undvikas. Har besvär redan uppstått kan man behöva ta bort tandsten vilket är ett vanligt förekommande behandling. I samband med detta söver vi djuret och genomför då även en grundig undersökning av munhålan och tar röntgenbilder vid behov och överenskommelse. Utifrån detta bestäms sedan problemets omfattning. I vissa fall behöver tänder tas bort och är det omfattande problem kan en ny tid behöva bokas.


Vi gör aldrig något utan att vi kommit överens med djurägaren och vi pratar alltid om vilka kostnader som varje behandling innebär.

I vårt rum för tandbehandligar kan du känna igen en hel del  saker som du ser när du går till tandläkaren.